Sayfalar

20 Aralık 2016 Salı

Cleanflight ve Betaflight da bulunan uçuş modların anlamı tanımları





Aşağıdaki modlar Cleanflight ve Betaflight taki mevcur modlardır. Açıklamaları aşağıdadır, Eksikleri bilen arkadaşlar tamamlasın.

ARM= Motorları çalıştırmaya hazır hale getirip, ayarladığınız minimum gazda tutar.Sistem uçmaya hazırdır.

AIR Mode= Cihazı arm yaptığınızda motorları sabit ve küçük devirde hep döndürür bunun sebebi havada gaz kestiğinizde motorların kapanmayıp harekete devam etmeniz. Air mod tüm modlara uygulanabilir.

ANGLE=Temkinli sürüş, ileri yaptınız stick'i bıraktığınızda quad kendini düzeltir ve mod takla atmanıza izin vermez. Accelometer ve jiroskop devrededir. Daha stabli ve dengeli uçuş sağlar. Bu modda iyi uçamk için, ivmeölçeri (Accelometer) Kalibre etmelisiniz.

Horizon= Hareketler biraz daha hızlanır hassaslaşır ve takla atabilirsiniz. Bir nevi "serbest-modusuz-acro" ve "Angle mod" karışımı bir uçuş sağlar, Angle a göre daha agresif uçuş yapılır. Gyro ve Accelometer devrededir.

MAG= (eğer kartta Magnometer [sanırım pusula görevi] donanımı var ise) Bu modda, pusula kullanılır. "Headfree" modunun ön koşuludur. Mod etkinleştirildiğinde, Kumandadan "yaw" (sağa-sola başını döndürme) eksen komut yoksa multicopter hep sürekli aynı yöne gider. Stabil uçuş için, her modda aktif edilebilir.

BARO=  (eğer kartta Barometre [Yükseklik ile ilgili Basınç değişmini ölçer] donanımı var ise) Kuamandadan bir talimat gelmediği sürece, düzlemi belirli yükseklikte tutmak için kullanılır. Bu modda jiroskop+Acc+Baro sensörleri devrededir.

HeadFree= [Bu tanımdan emin değilim] "MAG" ile birlikte kullanılabilir. Sadece roll-pitch hareketi için daima 2D uçuş sağlar. (Takla atma, drift vs agresif uçuş olmaz, düz uçuş)

HeadAdj= ?

Beeper= Kontrolcüde olan buzzer çıkışını aktif edip, kontrol eder. Atadığınız swichle aç kapa yapabilirsiniz. Quadı düşürdüğünüzde işe yarayabilir.

FPV Angle Mix= ?

Hiç bir MOD Aktif olmassa [Acro mod diye de geçer] = modsuzda ileri yapıp stick'i bıraktığınızda (orta kısma getirdiğinızde) alet hep ileri gider stick'i tam tersi yöne getirip aleti kendiniz düzeltmeniz gerekir. Sadece jiroskop devrede olur ve yön-gaz-denge her türlü uçuş insiyatifi sizdedir

Hiç yorum yok: